
FAQs On Goods & Services Tax
4. Meaning and Scope of Supply
Q 10.  An individual buys a car for personal use and after a year sells it to a car dealer. Will the transaction be a supply in terms of MGL? Give reasons for the answer.
Ans.   No, because supply is not made by the individual in the course or furtherance of business. Further, no input tax credit was admissible on such car at the time of its acquisition as it was meant for non-business use.

Q 11.  A dealer of air-conditioners transfers an air conditioner from his stock in trade, for personal use at his residence. Will the transaction constitute a supply?
Ans   Yes. As per Schedule-I (1) business assets put to a private or non-business use without consideration will be treated as supply.

Q 12. Whether provision of service or goods by a club or association or society to its members will be treated as supply or not?
Ans. Yes. Provision of facilities by a club, association, society or any such body to its members shall be treated as supply. This is included in the definition of ‘business’ in section 2(17) of MGL.

Source:http://cbec.gov.in/resources//htdocscbec/deptt_offcr/faqongst.pdf;jsessionid=825C7C194F0FC0652FFE5A809FE81F69

===============

