
FAQs On Goods & Services Tax
 	6. Valuation in GST
Q 9. Whether pre-supply discounts allowed before or at the time of supply are includible in the transaction value?
Ans. No, provided it is allowed in the course of normal trade practice and has been duly recorded in the invoice.

Q 10. When are Valuation Rules applicable?
Ans. Valuation Rules are applicable when 
(i) Consideration not in money terms; 
(ii) parties are related or supply by any specified category of supplier;and 
(iii) transaction value declared is not reliable.

Q 11. What are the reasons for doubting transaction value declared?
Ans. The reasons have been indicated in Rule 7(b) of the draft GST Valuation Rules. It is:- 
(i) comparable supplies are at significantly higher value; 
(ii) transaction is at significantly lower or higher than market value of supplies; and 
(iii) misdeclaration in parameters like description, quantity, quality, year of make etc. 

The list is indicative and not exhaustive. 



Source:http://cbec.gov.in/resources//htdocscbec/deptt_offcr/faqongst.pdf;jsessionid=825C7C194F0FC0652FFE5A809FE81F69

===============

