
FAQs on Goods & Services Tax
10. Input Tax Credit

Q 23. A Taxable person is in the business of information technology. He buys a motor vehicle for use of his Executive Directors. Can he avail the ITC in respect of GST paid on purchase of such motor vehicle?
Ans.  No. As per section 16(9)(a) of the MGL, ITC on motor vehicles can be availed only if the taxable person is in the business of transport of passengers or goods or is providing the services of imparting training on motor vehicles.

Q 24. Where the registered taxable person has claimed depreciation on the tax component of the cost of capital goods under the provisions of the Income Tax Act, 1961, will ITC be allowed in such cases?
Ans.  As per section 16(10) of the MGL, the input tax credit shall not be allowed on the said tax component.
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