FAQs on Goods & Services Tax
   14. Refunds

Q 3. Can unutilized ITC be given refund, in case goods exported outside India are subjected to export duty?
Ans. No (Second proviso to Section 38(2) of MGL).

Q 4. Can ITC of goods lying in stock at the end of the financial year (after introduction of GST) be refunded?
Ans.  No. It is proposed to be carried forward.

Q 5. Suppose a taxable person has paid IGST/ CGST/SGST mistakenly as an Interstate/intrastate supply, but the nature of which is subsequently clarified. Can the CGST/SGST be adjusted against wrongly paid IGST or vice versa?
Ans.  No. He will have to pay the appropriate tax and claim refund of the tax wrongly paid. (IGST Sec.30 and Sec.53 GST).
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