
FAQs on Goods & Services Tax
10. Input Tax Credit

Q 15. Mr. A applies for voluntary registration on 5th June, 2017 and obtained registration on 22nd June, 2017. Mr. A is eligible for input tax credit on inputs in stock as on …………..
Ans. Mr. A is eligible for input tax credit on inputs held in stock and inputs contained in semi-finished or finished goods held in stock as on 21st June, 2017.

Q 16. When shall a taxable person be not entitled to take input tax credit under sub-section (2), (2A) or sub-section (3) of Section 16 in respect of any supply of goods and / or services to him?
Ans. As per section 16(4) of the MGL, he cannot avail ITC after the expiry of one year from the date of issue of tax invoice relating to such supply.

Q 17. Whether the principal is eligible to avail input tax credit of inputs sent to job worker for job work?
Ans. Yes, the principal is eligible to avail the input tax credit on inputs sent to job worker for job work in terms of Section 16A(2) of the MGL.
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