
FAQs on Goods & Services Tax
10. Input Tax Credit

Q 5. What is the ITC entitlement of a person who has applied for registration under the Act within thirty days from the date on which he becomes liable to registration and has been granted such registration? (Section 16(2))
Ans. He shall be entitled to take credit of input tax in respect of inputs held in stock and inputs contained in semi-finished or finished goods held in stock on the day immediately preceding the date from which he becomes liable to pay tax under the provisions of this Act. It may be noted that the credit on pre-registration stock would not be admissible if the registration has not been obtained within a period of 30 days from the date on which he becomes liable to registration.

Q 6. A person becomes liable to pay tax on 1st August, 2017 and has obtained registration on 15th August, 2017. Such person is eligible for input tax credit on inputs held in stock as on …….
Ans. 31st July, 2017.
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