
FAQs on Goods & Services Tax
10. Input Tax Credit

Q3. Can GST paid on reverse charge be considered as input tax?
Ans. Yes. The definition of input tax includes the tax payable under sub-section (3) of section 7 (Reverse Charge). The credit can be availed if such goods and/or services are used, or are intended to be used, in the course or furtherance of his business.

Q4. Does input tax includes tax (CGST/ IGST/SGST) paid on input goods, input services and/ or capital Goods?
Ans. Yes, in terms of section 2(54), 2(55) & 2(20) of the MGL respectively. It may be noted that credit of tax paid on capital goods also is permitted to be availed in one installment.

Source:http://cbec.gov.in/resources//htdocscbec/deptt_offcr/faqongst.pdf;jsessionid=825C7C194F0FC0652FFE5A809FE81F69
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